Bryg nr. 6 - Porter

Bryg nr. 6 - Porter à la Claus

 

Indhold:

4 kg pils øko

1 kg Hvede mørk

0,5 kg Sort Byg

3 spsk havregryn - espressokaffe

6 spsk kaffe - kakao

100 g havre

 

Brygskema:

55C 15 min.

68C 80 min.

78C 5 min.

 

Kogning 90 min. - nedkøler fra 70 min.

Mittelfrüh aroma-humle 7%

30g @ 0 min.

30g @ 25 min.

30g @ 65 min.

Appelsinskaller

ca. 30 g 65 min.

250 g sukker 65 min.

 

Vægtfylde

OG 1070

 

Gær

Safbrew T-58

 

Gærstarter:

2 spsk sukker

2,5 dl vand

- blandes godt

- tilsættes gær

- blandes godt

står fra brygdagens begyndelse og danner fint skum