Humlehaven

Fredag d. 25. maj 2012 blev ankom 8 humleplanter - 2 Cascade, 2 Saaz, 2 Spalter Select og 2 Tettnanger. Jeg købte og bøjede 4 jernstænger. Det var umuligt svært, som det kan ses på resultatet. Armeret jern i 1 cm kan man ikke bøje med badesandaler. Bedre er det at bruge 0,5 cm armeret jern og så binde 2-3 af dem sammen med ståltråd. Det gør jeg næste gang!

Billedet herunder er fra d. 27. maj.

Det gode ved jern er, at det ikke rigtig ses i haven. Og med tiden vokser humlen forhåbentlig op ad det. Jeg tror, der er god gang i alle planter her d. 22. juni, men de har haft glæde af 2 gange gødning og en ufattelig masse vand.

Sådan så humleplanterne ud d. 1. juli:

Lars Reinholdt Christensen har vist, hvordan han har opbygget sin humlehave, og det har jeg kigget efter. Så jeg har også købt sorte spande og beton, som jeg har sat jernstængerne fast med. Jeg har boret huller i bunden af spandene i stedet for at tage bunden ud. Det virker også fint.

Billeder fra 22. juni:

Cascade:

Cascade 1

Cascade:

Saaz:

Saaz:

Planterne har nu stået i 3 uger, og så vidt jeg kan se, er det gået både frem og tilbage. Men nu går det fremad. Her kan man se dem vokse op langs stængerne. Det har de fået noget hjælp til.

Spalter Select:

Spalter Select:

Tettnanger:

Tettnanger: